12/20/2009

Останній день Суспільного Тижня УГКЦ у м. Києві


Минулого року Українська Греко-Католицька Церква відродила традицію проведення Суспільних тижнів, яку започаткував Андрей Шептицький. Цьогоріч Суспільний тиждень відбувся вже вдруге у незалежній Україні. Загальна тема, яка об'єднала всі дні  тижня - «Примирення як Дар Божий».
Останній день Суспільного тижня у м. Києві знайшов своє завершення у церкві св. Василія Великого (вул. Смірнова-Ласточкіна, 7), де за круглим столом, учасники ділилися здобутими враженнями та власним набутим досвідом.



Впродовж спільної дискусії, в якій, окрім представників благодійних організацій, також брали участь священослужителі та студенти, було наголошено на одному з позитивних зрушень у суспільному житті: якщо релігійні організації раніше думали про те, як проводити релігійну діяльність, то тепер громада у своїй діяльності містить аспект соціального служіння.
Сподіваємось, що Суспільні тижні, які відродила УГКЦ, будуть відбуватись частіше і все більше людей будуть долучатися до благодійництва, не сторонитимуться суспільних проблем, а це дасть змогу впливати на суспільну думку та ставлення підростаючого покоління до болючих проблем сучасності.
Ірина Мартиняк