12/21/2009

Венедикт XVІ зарахував папу Іоанна Павла ІІ й Пія XІІ до лику преподобних


Папа Римський Венедикт XVІ підписав 19 грудня декрет, що визнає "героїчні чесноти" свого попередника Іоанна Павла ІІ, який став на один крок ближче до беатифікації, тобто зарахування до лику блаженних.
Раніше Конгрегація з канонізації святих задекларувала "героїчні чесноти" Іоанна Павла ІІ, тобто  визнала, що він героїчно служив християнській вірі. На основі рішення конгрегації Венедикт підписав відповідний декрет. Таким чином, тепер Іоанн Павло ІІ одержує титул "преподобний".
Наступним кроком повинне стати визнання факту чуда за посередництвом покійного понтифіка. Як очікується, це відбудеться вже на початку наступного року. Після цього Кароль Войтила одержить титул "блаженний", що, у свою чергу є останнім етапом перед зарахуванням його до лику святих Римсько-Католицької Церкви.
Також Венедикт XVІ підписав декрет, що визнає "героїчні чесноти" папи Пія XІІ. Тим часом єврейські організації продовжують звинувачувати Пія, який очолював Римську Церкву з 1939-го по 1958 рік, в ігноруванні проблеми Голокосту. КАІ
Практично усі польські католики називають новим даром Святого Духа суботні декрети, які визнають "героїчні чесноти" Івана Павла II, а також мучеництво священика Григорія Попелюшки.
Натомість певні Ватиканські аналітики переконані, що беатифікаційний процес Івана Павла II пробігав в незвичайно швидкому темпі. Подібну думку висловив також кардинал Годфрід Даннілс (Godfried Danneels), митрополит Брюсселю, який переконаний, що поспіх з беатифікацією Івана Павла II був недоречним.
«Я вважаю, що потрібно було віднестися з повагою до цієї справи та провести нормальну процедуру. Якщо сам процес рухається швидко, це добре. Святість однак не потребує привілейованої стежки» – сказав кардинал.
Бельгійський ієрарх також зазначив, що папа римський є одним з охрещених отже процедура беатифікації має бути та сама, як та, яка передбачена для всіх охрещених. 30 Giorni